joi, 21 martie 2013

Abstract!

Umbrele unor clipe atarnate parca in etern devin supuse prezentului.Privesti in oglinzile impregnate in inimile oamenilor ce-au trecut prin viata ta si te sperii de ceea ce vezi.Goana timpului hain,lasa un praf inecacios in urma,iar tu  incerci zadarnic sa inghiti pulberea ce sigur te va face sclavul ei.
Intr-un timp in care tu-ti colorezi trecutul,doua umbre ale unei mari iubiri ascunse,isi traiesc cele cateva ultimele momente din prezent,intr-un alb-negru greu de identificat.Sub nuante de gri palid ale unor umbre ce parca se sting,defapt abia incepe sa renasca o poveste din ruine.
Suntele banale de"normal"iti aglomereaza paradisul acela perfect,pe care tu incerci sa ti-l creezi intr-un timp limitat.O goana continua dupa fericire se naste din lucruri marunte,in ochii-ti ramasi captivi serii aceleia la inaltime.Bolta catifelata impletea licurici de tot felul in imensitatea-i ce ascundea intelesuri profunde.Constelatiile ti-erau ghid in lumea aceea misterioasa pe care nu ezitai nicicand s-o intelegi.
Un vant puternic ti-a izbit obrajii,in clipa ce-o credeai a fi moment perfect de readuceri aminte.
Cuvinte soptite la ureche si fiori arzand in briza unei nopti de vara,adie acum ca-ntr-o scoica,provocand un cutremur in tot corpul tau invadat de sentimente profunde.
Puls crescand intr-o iubire diforma,cu aglomerari de"ea" si de"tine",apar transparent cand tu nu sti sa le dai vlaga.Urme de pasi,sub nisipul fierbinte,sarut inghetat de buze sarate si linistea digului lung ca o poveste raman a fi eterne placeri nevinovate in orice moment.Tacut si absent,intr-o seara inca de primavara,te regasesti pe banalul balcon al primului etaj.Tigara-ti in mana dreapta,nelipsitu-ti tricou lung si alb si aburii canii cu ceai din mana stanga,ce-ti imbraca picioarele goale intr-o sumara si nelipsita placere.
Faruri si nelipsite ecouri de Bucuresti,iti disturba linistea asurzitoare,dar ramai prins in captivitatea momentului.
Fiori calzi ai vantului ce-ti adie tricoul,te fac tot mai mult sa te vrei inapoi.In dreapta,locul e tot liber si dintr-o nestiuta obisnuinta sau necesitate,vrei sa umpli un loc ,ce pur si simplu nu destinat oricui.
Ramai cu ochii fixati spre nicaieri,intr-un orizont nelimitat tie si tuturor dorintelor ce ard inauntrul tau.
Luna isi arunca palid razele perfect drepte in balconul tau,asteptand din partea ta un semn.Zadarnic!
In ochii unor cuvinte ce-au secat,la insistente nemarginite,pare de neinteles tot ceea ce azi se vrea ca inainte.
Nu incerca sa lamuresti ceva ce nu mai este,in insistenta veghe a unei minti rationale si nu in cea a unei inimi pline de iubire.
Valuri s-au tot izbit de tarm,asteptand cu fiecare izbire un raspuns,dar si cand iarna a venit marea a decis sa inghete!Oamenii de ieri in costume de baie,au devenit oamenii de astazi incalziti de geci groase.
Incercarea aceea frageda de a se intalnit ziua cu noaptea si esecul continuu creat de cutitul ce strapungea granita dintre rasarit si apus,reprezinta exact ceea ce tu acum incerci sa impui.
Daca zilele au reusit sa inghete anii printr-o simpla intamplare,cum iti imaginezi ca lunile n-au putea-o face la fel astfel incat visul tau sa poata fi spulberat din momentul in care ti l-ai imaginat,intr-un tarziu,cand realitatea ta nu a mai coincis cu a mea?